fbpx

Jobber på utstilling

Kontorer med lydisolerte glassvegger, noen av Norges største butikkvinduer, dører med elektroniske låser og automatisk åpning – Glass & Låsservice har lagt ned mye egeninnsats i sine nye lokaler.  – Tanken er at de skal fungere som en utstilling, og gjenspeile hvordan avanserte glasskonstruksjoner, dørautomatikk og elektronisk avlåsing kan brukes, sier daglig leder Dagfinn Hagen.

 Opplev produktene

Som en stor aktør i privatmarkedet er kundene som setter foten innenfor døren de aller viktigste for Glass & Låsservice. Grunntanken bak de nye lokalene er at kundene skal kunne ta og føle på alle de forskjellige produktene.  

 – Du får et helt annet inntrykk av produktene når du kan prøve dem selv og se dem med egne øyne. Glass er ikke bare glass. Det har utrolig mange bruksområder, men det må brukes riktig glass på riktig sted, sier Hagen.

 Han nevner i fleng; lakkert glass, sikkerhetsglass sterkt som betong, glass med innebygget solskjerming eller vinduer og skyvedører med isolasjonsverdi som tilfredsstiller kravene til E-passivhus.

 – Vi har tatt i bruk mange typer glass i butikken, så det er bare å stikke hodet innom for en demonstrasjon.

Butikk og kontorer

De nye lokalene er delt opp i tre deler; butikk, kontorer og verksted.

I selve butikken står nærmest hele produktlinjen på display, alt fra vinterstuer, vinduer, skyvedører, rekkverk, dusjvegger og forskjellige låssystemer til småvarer som fugemasse og silikon. Småvarene er myntet på en stor kjøpergruppe, nemlig nevenyttige haugalendinger.

– Vi leverer mye til selvmontering, og da er det viktig at kunden bruker riktige materialer. Det er stor forskjell på bensinstasjonvarer og det vi selger i butikken. Alt vi bruker av materiell når vi monterer, selger vi også til de som vil fikse jobben på egenhånd.
Hos oss treffer du alltid fagfolk, låsesmedmester eller glassmester, som kan hjelpe og gi gode råd og tips. Riktig produkt på riktig plass med riktig montering er avgjørende for et godt resultat for selvbyggeren, sier Hagen.

 Sikkerhet

 Feil bruk av glass er en potensiell fare. Et glassrekkverk som ikke holder når poden treffer med trehjulssykkelen eller en dusjvegg som knuser kan fort bli en tragedie. Det samme gjelder om du ikke får låst opp ytterdøren i en rømningssituasjon. – Vi prosjekterer alle våre jobber ut fra et strengt norsk regelverk. Sikkerheten kommer alltid først. Mange års erfaring med regelverk og produkter gjør at vi som regel greier å kombinere produkter på en slik måte at design og funksjonalitet er sammenfallende med kravet til sikkerhet, sier Hagen.      

Strømlinjeformet verksted

På verkstedet er alt lagt opp for å kunne jobbe så effektivt som mulig. Ergonomiske arbeidsstasjoner og smarte løftesystemer er store
bidragsytere. Alle dører åpner automatisk. 

– Alt dette sparer tid slik at vi kan utføre alt fra prefabrikasjon av sommerstuer til små oppdrag så raskt og effektivt som mulig. Som kjent er tid penger, og spart tid for oss betyr sparte penger for våre kunder, sier Hagen.    

 
Bilglass repareres, glass og speil kappes og slipes, låser repareres eller bygges om og nøkler files – alt mens kundene tar en kopp kaffe i venteområdet.  
– Ved å flytte fra fire lokasjoner til å ha alt på en plass, har vi klart å forbedre servicen til alle våre kunder både i proff- og privatmarkedet, avslutter Hagen.