fbpx

Sommer hele året med isolert Vinterstue

Visste du at en godt isolert vinterstue kan godkjennes som primærareal?

InngIassing av utearealer er en god idé i vårt vestnorske klima. Bruken av en vanlig, åpen terrasse er begrenset til noen få flotte dager i året, men et glasshus med riktig isolasjonsgrad kan forlenge terrassesesongen så lenge du ønsker.

– De fleste produktene på markedet er beregnet for å være rene ekstrabygg utenpå huset med en isolert vegg mellom inne- og utestuen. Men vi har også glassfasader med U-verdi på under 1, noe som i praksis betyr at vinterstuen kan godkjennes som en del av primærarealet i huset, sier daglig leder i Glass & Låsservice, Dagfinn Hagen.

Isolasjon og sikkerhet

Glass & Låsservice har lang erfaring med spesialbygde sommerhager og vinterstuer av høy kvalitet.

– Det finnes en rekke standardløsninger på markedet, men du skal være heldig hvis du finner en standardstue som passer din bolig som hånd i hanske. Et slikt påbygg bør være både praktisk og estetisk, noe som dessverre ikke kan sies om alle løsningene vi har sett, sier Hagen.

I de nye lokalene på Raglamyr planlegger og bygger Glass & Låsservice skreddersydde løsninger.

– Vi begynner med en kartlegging av ønsker, behov og økonomisk ramme sammen med kunden før vi begynner å lete etter den riktige løsningen. I butikken har vi et stort utvalg varer på utstilling slik at kunden kan ta og føle på de ulike produktene, sier Hagen.

Eksempler er skyvedører, foldedører, slagdører og vinduer i glass med forskjellig isolasjonsgrad og ulike egenskaper som solavskjerming, selvvask og grad av innsyn. Gjennom fagmessig veiledning velges riktig glass i kombinasjon med riktig gulv, treverk, fliser, varmekabler og så videre.

– Etter behovsanalysen tar vi en befaring på byggeplass med detaljert oppmåling, før vi prosjekterer med fotomontasjer og 3D-tegninger slik at kundene kan se akkurat hva de får på forhånd. Her fastsettes også kostnadsrammene, sier Hagen.

Prefabrikasjon på eget verksted

I de nye lokalene på Raglamyr har Glass & Låsservice et moderne og svært velutstyrt verksted som sørger for kostnadseffektiv og nøyaktig kapping av profiler og treverk etter 3D-produksjonstegningene, samt montering og sammenføyninger av alle deler før det pakkes og fraktes til byggeplassen.

– Arbeidet går raskere og blir mer nøyaktig på verkstedet enn på byggeplassen. Ved hjelp av god planlegging sparer vi mye tid på å gjøre mest mulig på verkstedet, noe som igjen fører til at kunden sparer penger, sier Hagen.

Når delene er ankommet byggeplassen, monteres de prefabrikkerte elementene raskt og effektivt.

– Vi har fagfolk i alle ledd med mange års erfaring. En vinterstue av ordentlig kvalitet er en stor investering, og selv om det finnes rimeligere løsninger på markedet skal våre gjennomprøvde produkter holde den aller beste kvaliteten i forhold til pris, sier Hagen.

Han oppfordrer alle som vurderer å bygge inn et uteareal om å ta turen innom.

– Det er såpass stor variasjon i kvalitet på ulike løsninger. En vinterstue av høy kvalitet øker ikke bare komforten og bruksområdet, men også verdien på selve huset. La oss vise hva vi kan tilby før du bestemmer deg, avslutter Hagen.